Живот и Стил

Во Јужна Кореја беше клонирана првата пудлица!

Научниците од Јужна Кореја, кои успешно го клонираа првото куче – авганистанскиот хрт – во 2005 година, успеаја да клонираат пудлица, објавија денес медиумите на Сеул. Клонирањето на женска пудлица беше постигнато vo Ветеринарниот институт на универзитетот во Сеул, пишуваат медиумите, додавајќи дека клонирањето го извршила тим од професор Ли Ли Бунг-Чун. „Оваа пудлица е петто клонирано куче, но е прво од нејзината раса. Ова е нов успех во областа на клонирање на животни “, пишува Кореја Тајмс. Во јули минатата година, два волци, чии видови беа загрозени, беа клонирани во Сеул.

Прикажи повеќе

Слични вести

Close