Здравје

Вечерата закана за здравјето

Брзото темпо на живот налага прескокнување на внес редовни оброци, уморени од тешкиот ден навечер пред ТВ сакаме да си каснеме нешто, но што ни носи тоа…

Маснотии

Јадењето доцна навечер го зголемува количеството на маснотии кои телото наместо да ги потроши, ги складира во текот на спиењето.

Ненаспаност

Во доцните часови телото е изморено и е во фаза на ослободување на хормонот „мелатонин“, внесувањето на храна пред спиење е просто збунувачки за телото кое треба да одмара но желудникот не му го дозволува тоа.

 

Крвен притисок

Исто така јадењето доцна навечер го зголемува крвниот притисок.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични вести

Close