Свет

Во рачен багаж пренесени се 4.700 пијавици!

Човекот кој се обидел да ги шверцува во рачниот багаж е казнет со 9.900 евра. На летот од Русија до Канада имало 4.788 пијавици!

Уапсено е лицето Иполит Бодунов според официјалните лица за криумчарење на пијавици од врстата на hirudo verbana, кое е еден од двата вида кои се користат за медицински цели. Биле пренесувави во авионот во голема вреќа за еднократна употреба, бил откриен од кучињата трагачи откако ги намирисале пијавиците.

Бодунов беше обвинет за нелегален увоз на пијавици и парична казна од 15.000 канадски долари (околу 9.900 евра). Тие подлежат на прописите за трговија со диви животни.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични вести

Close