Технологија

Instagram опасна за нашите деца

Во студијата на Здружението за заштита на децата од насилство често се вели дека педофили се почесто ги користат социјалните мрежи за да намамат деца.

Како најкористена мрежа за ваквата цел ја истакнуваат Instagram.

Во Англија и Велс веќе се пријавени околу 1.900 случаи во кои најмногу е користен Instagram, на второто место е Facebook и третот Snapchat.

Социјалните мрежи се борат против тоа иако до сега има усвоено казна за таков тип на комуникација.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични вести

Close