Здравје

Кој аларм е штетен за вашето здравје !?

Судејќи по новото истражување, не е сеедно дали алармот кој ве буди е некоја специфична мелодија или пак обичем БИБ БИБ тон. Студиото РМИТ укажува дека зависно од мелодијата за будење ќе се одрази на  спретноста во тековниот ден и расонувањето.

 

Се сложувате дека кога би се разбудиле „Тромави“ цел ден ви е наопаку !?

Заради сигурност дека ќе се разбудиме навреме со алармот одлучуваме за БИП БИП тон кој е главен виновник за тромавоста во тековниот ден, додека пак мелодија со споро темпо е клучен фактор за убав и активен ден!

 

Мислиме да оштар звучни сигнал може да ни го успори будењето на мозокот додека се буди телото – NASA

 

 

Тагови
Прикажи повеќе

Слични вести

Можеби ќе те интересира

Close
Close