Свет

Кога мачката ви мафта со опашот ви дава знак, дознајте што означува тоа.

Сопствениците најчесто го игнорираат говорот на телото на нивното милениче. Така, на пример, повеќето луѓе ќе мислат дека лукавата мачка е агресивна, меѓутоа, таквата мачка навистина се плаши.

Кога кучето лежи на грб и ви го покажува стомакот, тоа е знак дека сакате да го галите, но кога мачката ќе го стори тоа, може да се случи кога ќе се обидете да го допрете да добиете огреботина, бидејќи кај мачките тоа е најранливиот дел од телото.

Мафтањето на опашката кај кучињата и мачките исто така е различно. Кога мачката мафта со опашката, таа не е среќна ни возбудена, но има вишок енергија што мора да ја исфрли по секоја цена.

По секое мафтање со опашката, обично следува вистински шоу како “напаѓање” на работите на сопственикот или фаќањето невидливи работи во вашиот дом. Нападите означуваат повик да си поиграте со неа.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични вести

Close