Свет

Серијата “Chernobyl” ги сруши рекордите на гледаност но поради една причина престануваат да ја гледаат!

Акцијата на серијата е со седиште во Украина, а сите ликови зборуваат чист британски акцент, и ова е единственото нешто што гледачите го замеруваат.

Мини серијата “Чернобил” се занимава со настани во Чернобил во 1986 година, а на социјалните мрежи и IMDb секој ја пофали серијата, а за многумина е подобра од Игри на тронови.

Сепак, гледачите го прекоруваат режисерот со еден детал, и тоа е акцент со кој карактерите зборуваат.

“Престанав да го гледам Чернобил. Не само што ликовите зборуваа англиски, не се обидоа да имаат најмалку источно-европски акцент”, напиша еден од гледачите кои веруваат дека англиската серија, особено со британскиот акцент, е сосема недоверлива.

Авторот на серијата, Крег Мејсин, објасни дека претходно решиле дека ликовите нема да имаат украински акцент. Мејсин вели дека источно-европските акценти лесно можат да се претворат во комедија, што никогаш не требало да се случи со оваа серија. Понатаму, тој смета дека различен акцент би создал проблеми за актерите, бидејќи тие непотребно би се фокусирале на тоа како да го нагласат акцентот.

Тагови
Прикажи повеќе

Слични вести

Close