Здравје

Зошто треа да јадете Лук

Лукот се смета и за природен антибиотик како и чувар на имунитетот, а во прилог на неговата сила говори и тоа дека може да убие разни видови бактерии.
Конзумирањето лук на празен желудник помогнува во превенцијата и во лекувањето на голем број болести, а земањето на вистински начин го прави природен антибиотик. Поради тоа, нека не ве загрижува ако некому му „мирисате“, само вие бидете полни со здравје.

– спречува стареење и затворање на артериите
– значително го намалува холестеролот во крвта
– го јакне имунитетот
– убива голем број бактерии
– многу е корисен во борбата против срцевите болести
– го намалува крвниот притисок и има противвоспалителни својства
– природен антибиотик е и е многу корисен за лекување вообичаени настинки
– добар е за пореметување на нервниот систем
– помогнува во сузбивањето на штетните клетки
– делува како антикоагуланс, со што го намалува ризикот од срцев и мозочен удар.

Прикажи повеќе

Слични вести

Close